Skal bygge 3.500 nye boliger de neste ti årene

Skal bygge 3.500 nye boliger de neste ti årene

Av Bjørn Ivar Bergerud. Publisert:29. oktober 2017

(Indre Akershus Blad): Tomtekjøpet på Bjørkelangen i 2003 var ment som en hobby og et lite prosjekt ved siden av jobb. 14 år senere er Morthen Bakke en av Romerikes største boligutviklere.

Morthen Roar Bakke (48) har opplevd et boligeventyr av dimensjoner siden han solgte sin første bolig på Bjørkelangen i 2003. Det som var tenkt som et sideprosjekt ved siden av jobben som regionleder i GK Inneklima, har blitt til et stort konsern.

– Det er nesten ikke til å tro, sier Bakke.

Bare hør her:

  • Bakkegruppen skal bygge om lag 3.500 boliger, i all hovedsak på Romerike, de ti neste årene.
  • Fram til nå har konsernet bygd over 1.000 boliger, i all hovedsak på Romerike.
  • Bakkegruppens ordrereserve er på 16 milliarder kroner.
  • I 2017 styrer selskapet mot en omsetning på over 1 milliard kroner og et overskudd på mer enn 100 millioner kroner.
  • Bakkegruppen har over 100 egne ansatte og sysselsetter i tillegg tilsvarende antall hos ulike underenterprenører til enhver tid.

– Vi er i ferd med å ta steget opp i eliteserien i boligbransjen i Norge. Vi opererer i samme marked som Block Watne, Skanska, AF Gruppen og JM, for å nevne noen. De siste ansatte i Bakkegruppen har vi rekruttert fra den børsnoterte boliggiganten Selvaag Bolig ASA. Det er et kvalitetstegn på profesjonaliteten vi har utviklet i selskapet, sier Morthen Bakke som eier suksesselskapet sammen med kona Randi.

Bakke utdyper:

– Alt vi gjør er profesjonalisert fra ende til annen. Vi har fantastisk mange dyktige ansatte som jobber hardt hver eneste dag. Forhåpentligvis er jeg en ok coach som leder laget. Jobben min blir mye enklere når jeg vet at alle andre gjør sin jobb 100 prosent, sier gründeren til Indre Akershus Blad.

Boligeventyret startet altså på Bjørkelangen. Et rekkehus til millionen. Så ble det hjembygda Aurskog, nabobygda Blaker og så videre. I dag er det Bakke-boliger i nesten alle kommuner på Romerike, andre steder i Akershus og i Oslo.

 

– Hva var det store steget, som gjorde at det ble full satsing på boliger og farvel til GK Inneklima?

– Det var da vi kjøpte en større tomt på Hellne i Blaker. Det var såpass omfattende at Randi og jeg måtte ta et valg. Deretter kjøpte vi tomt på Vestby Nord på Sørumsand av Øie, og boliger fra Myresjøhus. Dessverre ble akkurat det prosjektet dårlig med mange misfornøyde kunder, men vi lærte mye av prosessen og satset stort på egen indistruell husproduksjon, sier Bakke.

Morthen Bakke så tidlig at produksjon av ferdigelementer var avgjørende for lønnsomhet og kvalitet. I 2008 sto «husfabrikken» klar i Finstadhagan Næringspark i Aurskog. Samme år var det finanskrise …

– En veldig spesiell tid. Vi produserte mer effektivt enn noensinne, men prisene i markedet sto stille. Det var noen meget krevende måneder med arbeidsdager på 17-18 timer. Vi utviklet vårt eget manuelle produksjonssystem hvor alt ble standardisert. I ettertid har dette vært helt avgjørende for bedriftens utvikling. Da vi etter hvert kjøpte mange store tomteområder, tok det bare helt av, sier trebarnsfaren som fortsatt bor i Aurskog.

I dag er han stolt. Stolt av alle arbeidsplassene som er skapt, av å se folk glede seg til å gå på jobb og å se fornøyde kunder flytte inn i nye boliger.

– Det er fryktelig moro, jeg må innrømme det. Drivkraften er å gjøre oss stadig bedre. Å se at folk forlater børsnoterte selskaper for å jobbe i vårt konsern oppleves som en stor anerkjennelse. Vi har en profil folk liker godt, mener konsernsjefen.

– Er Bakkegruppen for stor for Aurskog?

– Det har vi vært lenge. Vi har bygd opp enavdeling på Skøyen i Oslo, hvor det snart jobber flere enn ved hovedkontoret i Aurskog. Men jeg bor der jeg bor og trives i Aurskog. Vi kommer til å bli lenge i bygda, selv om det er krevende å markedsføre oss som en bedrift som «holder til rett ved Lillestrøm». Vi skal ikke glemme hvor vi er fra. Arbeidskraft til håndverksyrker fra øst for Glomma er ettertraktet og vi har et godt samarbeid med Kjelle videregående skole om lærlinger. Bakkegruppen er bygd på en «bygdekultur» og med høy forretningsmoral. Det skal ikke endre seg, sier Bakke.

– Hva er den største nedturen du har vært med på i Bakkegruppen?

– Jeg kommer ikke på én konkret nedtur, men «snubletråder» med reguleringsplaner har det blitt. Det er stort sett likt for alle utbyggere.

– Og den største oppturen?

– Den siste tiden har oppturene stått i kø. Det er nesten så man må klype seg i armen. Men å se at vi er en meget attraktiv arbeidsgiver gir meg en stor tilfredsstillelse. Da ser jeg at strategien, profilen, markedsarbeidet og mye annet fungerer godt.

I alle år har det vært Randi og Morthen, på jobb og hjemmebane. Hvordan er det å jobbe så tett sammen?

– Det hadde ikke vært noe Bakkegruppen uten at vi hadde gjort det på denne måten. Randi har vært uvurderlig. Når man er sammen om noe, får partneren forståelse av hva som kreves av arbeidsinnsats for å oppnå målene man har satt seg. Ved siden av å jobbe i Bakkegruppen har kona mi vært fantastisk til å ta seg av barn, hus og hjem. Jeg har også stilt opp som fotballtrener og på andre aktiviteter, men Randi har vært der mest, sier Morthen Bakke.

I 2016 sto Morthen oppført med en inntekt på 8,8 millioner kroner og kona Randi med 7,7 millioner kroner. Det holdt til 4. og 5. plass på topplista i Aurskog-Høland.

– Du var arkitekten bak Aurskog-Finstadbru Golfklubb, du har vært folkevalgt i to perioder, du har tatt «helikopter-lappen», du har fulgt opp din utviklingshemmede sønn i styrer og råd. Hvordan finner du tid?

– Først og fremst på grunn av kona mi. Men de som har høy arbeidskapasitet, klarer ofte å rydde plass til mye. I mange år jobbet jeg antagelig tre-fire ganger så mye som mange andre. Straffen er permanent høyt bloddtrykk, noe jeg medisineres for. Randi og jeg har klart å finne plass til mye. Derfor har jeg også vært klar på at Bakkegruppen eies 50 prosent av oss begge. Alt annet er utenkelig, sier Morthen Bakke.

– Tenker du å holde på med Bakkegruppen karrieren ut?

– Vi passerer snart 1 milliard kroner i omsetning, har 100 ansatte og vokser år for år, noe som medfører et stort ansvar. Men jeg skal forsøke å jobbe mindre framover. Det skal jeg unne meg. Det er så mange flinke folk i selskapet at det går greit for meg å komme ned til 40 timers arbeidsuke.

– Du er blitt rik. Hvilke tanker gjør du deg om det?

– 2016 var første gang vi tok ut større utbytte. Da kjøpte vi oss en ny båt. Selv om vi er et stort selskap, må vi stille privat kausjon på tomtekjøp og annen finansiering og utsetter dermed familien for risiko hver dag. Jeg føler meg ikke som voldsomt rik, ettersom alle verdiene ligger i selskapet, og har ikke endret noe særlig på livsstilen.

– Hva med helikopteret ditt da?

– Det er ikke mitt, men selskapets. Jeg skattes voldsomt hvis jeg bruker det privat. Det er først og fremst veldig effektivt og praktisk å ha helikopter, men selvsagt også veldig moro, sier Bakke.

Han forteller om hvor urettferdig formueskatten er. Ekteparet må også ta ut utbytte fremover fra Bakkegruppens overskudd for å betale formueskatt.

– I tillegg er det skatt på utbyttet. Ordningen er urettferdig, men lik for alle norske eiere som driver bedrifter i Norge. Vi straffes for å være samfunnsbyggere, men vi får bare akseptere at det er sånn det er, sier han.

– Synes Morthen Bakke at han får nok anerkjennelse for suksessen han har oppnådd?

– Nei. I Norge får man ikke nok anerkjennelse for å lykkes, til det står janteloven altfor sterkt. Da barna var små fikk de slengt etter seg fra jevnaldrende at «mora og faren din har ræva full av penger». Hvor får barn sånt fra? Det er jo voksne som forteller dem det ved middagsbordet. Faktum var at vi hadde mange hundre millioner i gjeld i selskapet, og det har vi fortsatt. Jeg ser misunnelse i kommentarfeltene på sosiale medier generelt, og spesielt rettet mot personer som har suksess eller har formue. Sånt irriterer meg, etter som det er til dels mobbing av arbeidsgivere og dermed samfunnsbyggere. De aller fleste har lykkes via dyktighet og voldsom arbeidsinnsats. Vi som eiere har etter hvert store verdier fordi vi har jobbet mange ganger så mye som mange andre. Det er selvsagt noen som «heier» på oss, og det setter vi selvsagt veldig stor pris på, avslutter Bakke.

Les hele saken her.